Θέατρο θέατρο
& παιδί
Μουσική Εικαστικά Σεμινάρια οι Χώροι Ομάδα ΝΑΜΑ

 

 

-
 

αρχική > θέατρο > Άγριος Σπόρος

 
   

 

αγορά εισιτηρίων μέσω web: viva.gr

κρατήσεις θέσεων: 210 5138067

 

  Η παράσταση απέσπασε για την περίοδο 2015-16 δύο Κορφιάτικα Βραβεία:
1. καλύτερου ελληνικού έργου (Γιάννης Τσίρος)
2. γυναικείου ρόλου (Ντάνη Γιαννακοπούλου)
-
  Η παράσταση απέσπασε για την περίοδο 2015-16 τρία Βραβεία Κοινού Αθηνοράματος:
1. καλύτερης παράστασης
2. σκηνοθεσίας (Ελένη Σκότη)
3. ανδρικού ρόλου (Τάκης Σπυριδάκης)
καθώς και 3 ακόμη υποψηφιότητες (σκηνογραφίας, γυναικείου ρόλου, μουσικής)
-
Κεντρική σκηνή  

Άγριος Σπόρος

του Γιάννη Τσίρου

σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη
& καλλιτεχνική δ/νση παραγωγής Γιώργου Χατζηνικολάου

 

από
1 Οκτ 2016
έως
21 Μαΐου 2017

 


 

Η παράσταση ανέβηκε
στο Επί Κολωνώ
8 Νοε 2015

 

ευχαριστούμε τους χορηγούς:  

 


 
 


 

 

 

 

Κοινωνικό δράμα με πικρό χιούμορ στο παρακμιακό πλαίσιο ενός ελληνικού επαρχιακού τοπίου. Ένα εξαιρετικό έργο ρεαλισμού του Γιάννη Τσίρου γραμμένο το 2013, που συνθέτει κομμάτια μιας παραμορφωτικής πραγματικότητας που ζούμε.

Περίληψη του έργου

Με την αυτοσχέδια καντίνα που έστησε ο Σταύρος σε μια απόμερη παραλία προσπαθεί να φέρνει βόλτα τα χρέη που τον έχουν ζώσει πουλώντας σουβλάκια τα καλοκαίρια στους λιγοστούς τουρίστες. Όμως η μυστηριώδης εξαφάνιση ενός νεαρού γερμανού θα φέρει φέτος τα πάνω κάτω. Οι σε βάρος του υποψίες απ’ τους γερμανούς που κατέφθασαν στην περιοχή διχάζουν στην αρχή το χωριό, αλλά όλοι σιγά-σιγά θα θυμηθούν ότι η καντίνα είναι αυθαίρετη, το φυσικό τοπίο παραβιάζεται, η γεννήτρια δημιουργεί ηχορύπανση, το χοιροστάσι του, που βρωμάει, δεν έχει και άδεια και… πάει λέγοντας. Άσε που αυτός είναι κι ο σφάχτης της περιοχής. Όταν βέβαια οι υποψίες - που με τα συμφραζόμενα και τις προκαταλήψεις έγιναν βεβαιότητες - θα μείνουν μετέωρες, επειδή οι έρευνες θα στραφούν αλλού, τίποτα πλέον δεν θα είναι όπως πριν. Η άμμος της παραλίας θα γίνει κινούμενη κι οι αταλάντευτες πεποιθήσεις, όπως και του Σταύρου, θα υποστούν ρωγμή. Οι ρίζες όμως του κάθε Σταύρου είναι πάντα γερά γαντζωμένες μες το άγριο τοπίο.

 

Σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα:

Ο Γιάννης Τσίρος γεννήθηκε στο νομό Μεσσηνίας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε σχέδιο και φωτογραφία κι έκανε μαθήματα μουσικής. Στο διάστημα 1991-93 παρακολούθησε μαθήματα στο τμήμα Θεατρολογίας Αθηνών. Επαγγελματικά ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφική φωτογραφία, τη μουσική, το σχεδιασμό και την κατασκευή κοσμημάτων, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Από το 1990 ασχολείται με τη συγγραφή κινηματογραφικών σεναρίων και θεατρικών έργων.
Εργογραφία:
"Οι τούρτες του μίσους" (ταινία μικρού μήκους), "Το φως που σβήνει" (ταινία μεγάλου μήκους, με συνεργασία συγγραφής), "Ποιος σκοτώνει τα παιδιά" (θεατρικό), "Ο μετρητής" (τηλεταινία από μεταφορά διηγήματος, με συνεργασία συγγραφής), "Αξύριστα πηγούνια" (θεατρικό), "Διονύσιος Σολωμός" (ταινία μεγάλου μήκους - μη ολοκληρωμένη παραγωγή), "Οι άντρες δεν κλαίνε" (ταινία μικρού μήκους), "Ηφαίστειο" (ταινία μικρού μήκους), "Press" (θεατρικό), "Το βουνό μπροστά" (ταινία μεγάλου μήκους), "Τα μάτια τέσσερα" (θεατρικό), "Άπνοια" (ταινία μεγάλου μήκους), "Αόρατη 'Όλγα" (θεατρικό - ανάθεση Εθνικού θεάτρου), "Κανόνια και τρομπέτες" (θεατρικό -σε διαδικασία παραγωγής), "Ελεύθερα ύδατα" (θεατρικό για εφήβους - παραγωγή Ιδρύματος Γραμμάτων και Τεχνών).
Διακρίσεις:
Η ταινία "Το φως που σβήνει" πήρε το 1ο βραβείο καλύτερης ξένης ταινίας στο διεθνές φεστιβάλ Λέτσε (Ιταλίας) το 2001, το 1ο βραβείο ποιητικής ταινίας στο διεθνές φεστιβάλ Μόσχας (2002), το 1ο βραβείο καλύτερης ταινίας στο διεθνές φεστιβάλ Καΐρου (2002), και το βραβείο κοινού στο μεσογειακό φεστιβάλ Κολονίας (2002). Το θεατρικό έργο "Αξύριστα πηγούνια" πήρε το 2004 το Α΄ κρατικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα στο θεατρικό διαγωνισμό του υπουργείου πολιτισμού. Η ταινία "Το βουνό μπροστά" πήρε το 3ο βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ Μόσχας το 2010. Το Θεατρικό έργο "Τα Μάτια Τέσσερα", πήρε το βραβείο Δραματουργίας Κάρολος Κουν 2010. Η ταινία "Άπνοια" πήρε στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2010 το βραβείο Διεθνούς Ένωσης Κριτικών (FIPRESCI), καθώς και το βραβείο Κοινού.

     

ΑΓΡΙΟΣ ΣΠΟΡΟΣ

 

Βασικοί Συντελεστές

 

Σκηνοθεσία:
Καλ/χνική δ/νση - Σκηνικά:

Φωτισμοί:
Μουσική:

Φωτογραφίες:
Βοηθός σκηνοθέτη:
Video-trailer:

Ελένη Σκότη
Γιώργος Χατζηνικολάου 
Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Στέλιος Γιαννουλάκης

Δημήτρης Στουπάκης
Περίκλεια
Χονδροπούλου
Σταύρος Συμεωνίδης

 

Διανομή

 

Σταύρος:

Χαρούλα:
Τάκης:

Τάκης Σπυριδάκης
ή Στάθης Σταμουλακάτος

Ντάνη Γιαννακοπούλου
Ηλίας Βαλάσης

Ανακοίνωση  (27/2/17)

Ο Τάκης Σπυριδάκης για λόγους υγείας, θα υποχρεωθεί εκτάκτως να απουσιάσει για ένα διάστημα από τις παραστάσεις της Ομάδας Νάμα, «Άγριος Σπόρος» του Γιάννη Τσίρου στο θέατρο Επί Κολωνώ. Κατά το διάστημα της απουσίας του,  οι παραστάσεις θα συνεχιστούν με τον ρόλο του Σταύρου να υποδύεται ο εξαίρετος ηθοποιός της ομάδας μας Στάθης Σταμουλακάτος.

Η επιλογή του Στάθη Σταμουλακάτου, που είχε την ευγενή καλοσύνη να ανταποκριθεί άμεσα στο κάλεσμά μας, έγινε από κοινού με τον Τάκη Σπυριδάκη, ώστε οι παραστάσεις να συνεχιστούν χωρίς καμία έκπτωση στην αναμφισβήτητη καλλιτεχνική της ποιότητα. Ο Τάκης Σπυριδάκης θα συνεχίσει τις παραστάσεις κανονικά όταν το επιτρέψει η υγεία του.

Οι παραστάσεις θα διακοπούν για 15 ημέρες και συνεχιστούν από 15/3/17.

 Ανακοίνωση  (9/4/17)

Οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν 21/5/2017 με τη συμμετοχή του Στάθη Σταμουλακάτου.

 
 

πρώτη παράσταση:
πρεμιέρα της νέας περιόδου:
Τελευταία παράσταση:

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015
Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016
Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Παραστάσεις Απριλίου
Δευτέρα, Τρίτη στις 9:00 μμ
Παρασκευή (21/4), Σάββατο στις 9:15 μμ
& Κυριακή στις 6:30 μμ

Παραστάσεις Μαΐου (έως 21/5)
Πέμπτη, Παρασκευή στις 9:00 μμ
Σάββατο στις 9:15 μμ
Κυριακή στις 6:30 μμ

 

Τιμές εισιτηρίων:Διάρκεια:
Χώρος:

Κανονικό:
Καθημερινές 15,00€
Σαββάτο, Κυριακή, αργίες: 17,00€

Φοιτητικό/Ανέργων :
 Καθημερινές 12,00€
 Σαβ, Κυρ & αργίες 14,00€

άνω των 65
Καθημερινές 12,00€
Σαβ, Κυρ & αργίες 15,00€


105 λεπτά

Κεντρική Σκηνή

   
   

  πήγαινε στη σελίδα του θεάτρου με το πρόγραμμα όλων των παραστάσεων >>>

 

Copyright © 2005 Epikolono theatre. All rights reserved - Terms and Conditions - Designed by MOZAIK
συμμετοχή στο
design και την τελική και συνεχή επιμέλεια έχει ο Γιώργος Χατζηνικολάου